Bohemen Sportspub 

Mange mente at hovedstaden trengte en skikkelig fotballpub, som i tillegg til å ha en klar VIF-relevans også skulle være et naturlig samlingspunkt for fotballelskere – uavhengig av favorittklubb. En pub for alle.

Dørene ble åpna fjerde juli 1998, akkurat for sent til at vi fikk med oss landslagets bravader i Frankrike. Litt dårlig timing der altså …

De første årene gikk det litt opp og ned, før vi etter hvert greide å opparbeide oss et trofast og ikke minst småtørst klientell. Tidvis brautende, men alltid hyggelig og rettferdig.

Bohemen har fra første stund definert seg som en østkantpub midt i Oslo sentrum. Vi skal tilby relativt rimelige priser, og det skal være høyt under taket. Sånn var det ved oppstart og sånn er det den dag i dag.

Er det en spesiell kamp du kunne tenke deg å se, skal du ikke se bort fra at nettopp Bohemen kan vise akkurat den. Vi har nemlig det meste av det som kan oppdrives av kanaler. Engelsk, tysk, italiensk og spansk fotball står selvsagt høyt i kurs her nede. For ikke å glemme den norske! Vi veit tross alt hvor vi kommer fra.

Mange forskjellige supportergrupperinger har opp gjennom årene hatt sitt samlingssted i dette småskeive bygget i Arbeidergata. Her er det lett for alle å møtes. En mer sentral nærpub skal du lete lenge etter. Stortinget T-banestasjon ligger knappe hundre meter unna inngangsdøra vår, og ute i gata går det flust av trikker. En langpasning sørover kan vi skimte Karl Johan og Dasslokket. Taxi-holdeplass rett utenfor døra har vi også.

I tillegg til vår opplagte fotballprofil har vi også holdt vår berømte fredagsquiz rullende helt siden høsten 1998, noe som gjør den til den lengstlevende quizen i landet. Sportsquiz på onsdager har vi også, dog kun i vinterhalvåret. Vil man delta på noen av disse quizene, er det bare å ringe oss i baren eller bestille plass på vår nettside/Facebook. Selvfølgelig forutsatt at vi har ledig plass.

Bohemen Dart er en institusjon i seg selv og har siden oppstarten høsten 1999 samla mellom 40 og 60 kastere av alle kjønn og legninger. WorldDartSeries spilles hele året gjennom. Store, gjeve turneringer som «Dartmania», «Masters», «Høstsoireen» og «Sommerflirten» arrangerer vi årlig. Alt foregår med et stort smil om munnen, for her er det sosiale viktigere enn antall doble bull. At det også konsumeres et glass eller to, eller noen ganger til og med tre, er heller ikke til å stikke under (en) stol. Frihet under ansvar.

Vi har som sagt holdt det gående helt siden 1998 og akter å fortsette helt til krampa tar oss, noe som selvfølgelig aldri kommer til å skje med vår eminente kondisjon og ekstreme stamina. Arbeidergata 2 står på den gule lista til Riksantikvaren, så her kommer det til å forbli pubdrift så lenge folk fortsetter å komme til oss.

Bygningen som i dag huser Bohemen ble oppført ca. 1860 og var opprinnelig kombinert bolighus og smie. Rundt 1875 flyttet Christiania Dørvriderfabrikk inn, og i 1922 overtok Amalienborg restaurant, Malla, lokalene. De holdt koken helt til 1985. Også i årene som fulgte har det blitt servert øl i huset med den litt ubestemmelige fargen, blant annet i presseklubben Ryktebørsen – og nå på B.

Pass din jobb og krev ditt øl! Så sørger vi for resten.

Ses på Bohemen!