Blå

Blå er et konsert- og skjenkested i Oslo. Det ligger i ei gammel industribygning i Brenneriveien 9 ved Akerselva.

Stedet blei starta i februar 1998 av Kjell Einar Karlsen og Martin Revheim. Konserttilbudet har i hovedsak vært innen sjangrene jazzelektroniskhiphop og rock – og gjerne kombinasjoner av disse.[1]

Opprinnelig stod Konsertforeninga Blå ansvarlig for konsertarrangementene, mens Brenneriveien Jazzhus dreiv baren. Samarbeidsforholdet mellom de to blei i 2006 vanskelig, og Konsertforeninga trakk seg ut.[2] Etter dette har Blå Booking hatt ansvaret for den kulturelle delen.[3]

Konsertforeninga var etter dette blant annet inne som planlagt deltaker i et tilsvarende sted på Vulkan-området litt lenger opp langs elva, men dette lyktes ikke. Foreninga driver nå som arrangør av konserter og andre arrangementer på ulike steder i Oslo.[4][5]

BLÅ sin historie daterer seg tilbake til åpningsdagen 28. februar 1998. Det som en gang i tiden var et gammelt oppbevaringslager for gull og diamanter i Brenneriveien 9c har gjennom årene blitt brukt til så mangt opp gjennom årene før det endte opp slik vi kjenner det i dag – en av Norges premissleverandører for norsk og internasjonal musikk på et høyt kunstnerisk nivå.

BLÅ startet opp som en jazzklubb for ny fremadstormende artister, men programmet var heller ikke begrenset til kun å inneholde jazz.

Mantraet var da som nå å synliggjøre det usynlige og ingenting er utelukket.

En forkjærlighet for musikk generelt har hele veien vært den underliggende drivkraften som har gjort at siden 1998 og frem til nå har Blå presentert mangfoldige tusen artister innenfor alle tenkelige sjangre. BLÅ ønsker å gi deg store konsert og klubbopplevelser.

La deg friste.

Vi ønsker å overraske, utfordre og engasjere deg til å oppleve nye uttrykk du ikke visste du likte, presentert av morgendagens nye store artister.

BLÅ handler derimot ikke bare om konserter og klubber. Under sommerhalvåret kan du ikke la være å komme innom uteserveringen vår som strekker seg langs Akerselva under grønne trær som gjør det lett å drømme seg vekk fra det faktum at du sitter midt i Oslo sentrum.

Vi gleder oss til å se deg på BLÅ!

Klimaanlegg

WiFi

Payment Options

KREDITTKORT

Bankoverføring

Kontanter

RESERVASJONER

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum
dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint

Reservasjons-e-post

Bestillings-URL

Adresse og kontakter

Adresse

Brenneriveien 9, 0182 Oslo

GPS

59.920362521724, 10.752644004291

Åpningstider

mandag

Kl.12:00 – 00:00

tirsdag

Kl.12:00 – 00:00

onsdag

Kl.12:00 – 00:00

Torsdag

Kl.12:00 – 00:00

fredag

Kl.12:00 – 00:00

lørdag

Kl.12:00 – 00:00

søndag

Kl.12:00 – 00:00

Fra og med oktober er uteserveringen åpen fra kl.16:00.

Transportmuligheter
Sykkel
Båt
Bus
Buss
Til fots
Romtyper
Singel
Familie
Leiligheter
Luksus
Accommodation Features
Klimaanlegg
WiFi
Fjernsyn
tendørs seter
Lekeplass for barn
Dusjer
Guide
Money Options
KREDITTKORT
Bankoverføring
Kontanter
Diettype
Ingen spesiell diett
Kun drikke
Vegansk mat
Standard
Blandet