Laster Arrangementer

28. november 20:00 23:00 CET

Gjør deg klar for en konsert preget av sjelfulle melodier og hjertevarme tekster ✨ Når Ruben tar oss med på en reise fra oppveksten på den avsidesliggende øya Bjarkøy, til en Spellemannpris-vinnende karrieren. 🧡

29 år gamle Ruben Markussen vokser opp på den lille øya Bjarkøy i Troms, en øy med få innbyggere og mye tid til kreativ utfoldelse. Som barn drømmer Ruben først om å bli forsker, så elektriker. Han er interessert i å grave dypt, skape noe og å forstå hvordan ting henger sammen. På Bjarkøy vokser interessen for dans, video, musikkvideoproduksjon og senere musikkproduksjon.

Interessene fra oppveksten i nord fører ham etterhvert hvert sørover til Innlandet, nærmere bestemt Høgskolen på Rena. Her studerer han musikkproduksjon, og skal bli produsent. En dag har klassen over ham et skoleprosjekt, hvor han nærmest ved en tillfeldighet ender opp med å medvirke som artist. Det er sånn aritsten Ruben blir født.
Over 430 millioner streams, en Spellemannspris og en rekke fullsatte konserter og låtslipp senere har den etablerte artisten, låtskriveren og historiefortelleren nye drømmer. Han beskriver seg selv som litt nevrotisk, kanskje litt som karakteren «Morty» i «Rick and Morty».

– Han er litt redd, men gjør likevel alt som er skummelt. Jeg føler jeg alltid har en liten uro inne i meg, men når jeg går på scenen, som er heftig eksponering, hopper jeg i det og slipper alle hemninger, tør å være sårbar og føler at alt er mulig. Drømmen min har blitt å kunne spille for et stort publikum som synger med, å stå på scenen og ha en fest med publikum. Jeg føler jeg lever den drømmen nå – Ruben

Siden artistdebuten i 2017, har Rubens musikk vært preget av et melankolsk og melodiøst lydbilde, med ærlige og sterke tekster. Han skriver om det som skjer i livet hans der og da, og kan finne inspirasjon i alt fra noe som blir sagt på tv, skrevet i et kommentarfelt eller noe han leser i et dikt.

Når han hører noe som inspirerer ham, repeterer han det i hodet sitt helt til han har tid til å skrive det ned i et notat på telefonen som har blitt så langt at den henger seg opp når han åpner det. I fjor høst var planen å slippe del to av det som skulle bli et album, men det han hadde skrevet passet ikke lenger inn i livet der og da. Han ville heller tilbake i studio og utforske andre følelser. Første del av den historien kommer med inderlige «Oh Lord», som slippes fredag 12. april.

– «Oh lord» handler om en følelse av desperasjon. Å kjenne på en håpløshet som er så sterk, at det eneste man kan gjøre er å be om hjelp fra en gud. For meg føles det så langt fra noe reelt at jeg skulle føle meg så desperat. Låten har vært med meg siden 2018, men det er nå det føles riktig i forhold til historien jeg vil fortelle og det som skjer i livet nå.
– Ruben

«Oh lord» er første singel ut fra Rubens kommende EP, som ble sluppet 12. april. EPen for ham har vært en følelsesmessig og musikalsk reise.
– Prosjektet er basert på en slags hengivelse til håpløshet og en indre trang til å miste meg selv, for å kunne kjenne på livet igjen. Til tider kan det tekstmessig oppleves som en selvdestruktiv reise, men det å bare sitte i de følelsene og tillate at de tar deg dit de vil, har endt i noe positivt.. Det har vært sunt for meg å føle på det.

Kr.450

Vis Arrangør nettside

Fiskepiren 1
Stavanger, 4013 Norge
+ Google-kart

Vis Sted nettside