Laster Arrangementer

Dokkhuset Scene « Alle Arrangementer

Faaroe m. Marja Mortensson & Daniel Herskedal

25. oktober 19:30 22:00 CEST

FAAROE – et musikalsk reisefølge i en ny klangverden

Det er grunn til å glede seg til en musikkopplevelse av sjelden sort når bestillingsverket Faaroe av Daniel Herskedal og Marja Mortensson framføres. Ta det dypeste dype fra Trondheim symfoniorkesters brass-seksjon og Fylkesmusikerne i Trøndelag, legg til melodisk og rytmisk slagverk og åtte proffe sangere fra Trondheim Vokalensemble i tillegg til de to spellemannsprisvinnende utøverne bak verket, så har du svaret hvorfor du vil låne øre til Faaroe.

Faaroe er et samarbeidsprosjekt mellom Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Vokalensemble og Fylkesmusikerne. Til sammen står det 18 musikere på scenen. Musikken er grenseløs. Faaroe balanserer mellom joik, korklanger, orkesterklanger og Herskedals helt spesielle og vokale måte å spille tuba på. Daniel Herskedal har komponert musikken i verket Faaroe. Mortensson har skrevet sørsamiske tekster inspirert av fortellingen om Finn-Pål, som bodde i Jervan-området ved Jonsvatnet i Trondheim. Men også livet om å alltid flytte på seg, juhtijh, det å være nomadiserende. Faaroe betyr reisefølge. Joikens rytmikk driver musikken fremover, og musikerne former sine klanger og gir liv til historien.

Daniel Herskedal
I år er det 10 år siden Daniel Herskedal leverte sitt første bestillingsverk for Fylkesmusikerne i Trøndelag. Seinere har komponisten og tubaisten gjort en rekke bestillingsverk, blant annet for BBC Concert Orchestra, Marinemusikken og Moskvapatriarkatets Mannskor.

I 2019 debuterte Herskedal som filmmusikkomponist med musikk til «The Last Black Man In San Fransisco», produsert av Brad Pitt. I 2020 lagde han musikk til Coca Cola sin verdensomspennende reklamefilm (Open Like Never Before). Han mottok i 2021 Spellemannprisen i komponistklassen for soloalbumet «Call For Winter», og er for tiden aktuell med musikk til Pineapple Street Studios og Amazon Music sin 20-a?rs markering av 11. september i podcastserien «9/12». Han ble tildelt The Ambies-prisen i Los Angeles i år i kategorien «Best score and music supervision».

Marja Mortensson
Marja Mortensson er en av de aller viktigste tradisjonsbærerne og formidlerne av sør- og umesamisk joiketradisjon. For sitt arbeid mottok hun Trøndelag fylkeskommunes kulturpris i 2020. Hun har vunnet to Spellemannpriser i klassen tradisjonsmusikk for sine album Raajroe (2021) og Mojhtestasse (2018). Med sin vokale egenart og sine låter rotfestet i joiken formidler hun historier, tradisjoner og sin musikalske arv.

Billettsalget starter snart.

(+47) 911 59 045

Vis Arrangør nettside

Dokkparken 4
Trondheim, 7042 Norge
+ Google-kart
(+47) 911 59 045
Vis Sted nettside