Laster Arrangementer

Dokkhuset Scene « Alle Arrangementer

Åsbjørg Ryeng m. Trondheimsolistene – plateslippkonsert!

24. august 20:00 23:00 CEST

Bandoneonisten Åsbjørg Ryeng slipper sitt debutalbum.

Denne debutplata er en sjeldenhet av de store. Det er få kvinnelige solister på instrumentet bandoneón og akkurat dette gjør denne utgivelsen helt unik i verden. Åsbjørg Ryeng er i denne sammenhengen bandoneonsolist sammen med Trondheims egne Trondheimsolistene. På denne konserten står tango-musikken i sentrum og vi får høre musikk av den fantastiske komponisten Astor Piazzolla, samt noen flere «hits» av andre komponister i sjangeren. Kveldens hovedverk er ‘Suite for Bandoneón and String Orchestra’ komponert av Håkon Skogstad.

Åsbjørg Ryeng
Åsbjørg Ryeng er en av de fremste utøverene på instrumentet bandoneón i verden. De siste årene har Ryeng gjort seg bemerket på de store scenene i landet. Hun har vært solist med mange av de profesjonelle orkestrene i Norge og hun er på vei videre ut i verden. Debutplata spilt sammen med Trondheimsolistene er derfor veldig spesiell i og med at hun også kommer fra Trondheim. Det er her det starter. Med sin unike sceneutstråling og intuitive musikalitet fanger hun sitt publikum hvor hen hun reiser.

Håkon Skogstad
Suite for Bandoneón and String Orchestra ble bestilt av og skrevet for Åsbjørg Ryeng. Verkets femsatsige form er inspirert av barokksuiter, men med rytmer vi finner i argentinsk tango. I tillegg til dette utvides tangomusikkens rytmiske kompleksitet gjennom 6/8-delsrytmen i satsen Preludio og 11/8 i Tocata. Pianist og komponist Håkon Skogstad har mål om å utvide Astor Piazzollas nye tango-landskap gjennom sin signaturstil: «riffbasert klassisk musikk i argentinske rytmer». Skogstad har komponert og arrangert over 70 verk og hans innspillinger har mottatt internasjonal anerkjennelse og en rekke priser, bl.a. Spellemannprisen.

TRONDHEIMSOLISTENE er et dynamisk ensemble satt sammen av kvalitetsmusikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert av den kjente norske fiolinisten og pedagogen Bjarne Fiskum i 1988 og er et kammerorkester som fremfører musikk med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Orkesterets unike klang er karakterisert som ungdommelig, frisk og fengende, og entusiastiske fremførelser tiltrekker seg stadig nye og fruktbare samarbeider og konstellasjoner, så vel i barokkmusikk og i det klassiske og romantiske repertoaret, som i tango, folkemusikk, rock og pop.

(+47) 911 59 045

Vis Arrangør nettside

Dokkparken 4
Trondheim, 7042 Norge
+ Google-kart
(+47) 911 59 045
Vis Sted nettside