Laster Arrangementer

8. september 20:00 23:00 CEST

Opplev bass-legenden Arild Andersen i samspill med pianist Helge Lien, saksofonist Marius Neset & rytmekongen Håkon Mjåset Johansen på trommer!

Bass-virtuos Arild Andersen har gitt ut 22 plater i eget navn på ECM. Hele diskografien er et stykke jazzhistorie. Men fremfor alt er han fast forankret i samtiden, og hans store spill og kreativitet er kombinert med en utsøkt teknikk. Han komponerer også fantastisk musikk, og det meste av repertoaret i Arild Andersen-gruppen består av Arilds låter.

Marius Neset, sopran- og tenorsax
Han har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Philharmonic og KORK. Hans unike spillestil kan raskt gå fra tett og rytmisk kompleks til mykt og inderlig vakkert.

Helge Lien, piano
Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrikk, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han deltok nylig i EST Symphony-prosjektet og har gitt ut ti album med sin egen trio.

Håkon Mjåset Johansen – trommer
har spilt mye med Trondheim Jazzorkester, men også med masser av andre, for eksempel Garbarek, Bugge, Molvær, Motif, Hegge – og med selveste Chick Corea!

Arild Andersen
Bassisten med den varme tonen, kan virkelig kalles en legende. Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. De påfølgende årene spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell og mange mange andre. På 1980-tallet startet han det legendariske bandet Masqualero med Jon Balke, Nils-Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. De siste årene inkluderer samarbeid med blant andre Pat Metheny, Joshua Redman, Makoto Ozone og Marcin Wasilewski.

Mer info på www.arildandersen.com

– ‘Arild Andersen, med den største, feiteste og varmeste tonen i bassen, har vært en mester til å finne unge, spennende musikere å jobbe med og bli utfordra av. Slik er det også i dette bandet, med vulkanen Håkon Mjåset Johansen på trommer, lyrikeren i superklasse Helge Lien på piano og en av verdens beste og mest uttrykksfulle saksofonister anno 2020, Marius Neset, er jo både relativt unge, men alle godt etablerte også langt utenfor Harald og Sonjas grenser.’ (Tor Hammerø/Moldejazz 2020)

Billettsalget starter snart.

(+47) 911 59 045

Vis Arrangør nettside

Dokkparken 4
Trondheim, 7042 Norge
+ Google-kart
(+47) 911 59 045
Vis Sted nettside